Wednesday, February 29, 2012

Monday, February 27, 2012

Kurdeleli Havlu Kenarı 3































Kurdeleli Havlu Kenarı 3

Kurdeleli,Havlu, Kenarı,Kurdeleli Havlu Kenarı




Kurdeleli Havlu Kenarı 1

Patlican Salatasi





ÇARŞAF DANTELİ ÖRNEKLERİ

kenar danteli örneği çok güzel değilmi.özentili yapılmış.Asuman arkadaşımın ellerine sağlık.






Büyü Bozma Tılsımı

DEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DEFİNE SIRLARINDA...http://www.definesirlari.com

Büyü bozmak için tütsülerden de yararlanılır ,kimi tütsüler başlı başına büyüyü tek başına bozmaya yetecek kadar güçlüdür.Tabii bu büyüler çok kuvvetli büyüler değilse tütsü bir başına etkisini gösterir.Çok kuvvetli büyülerde ise tütsü yardımcı rol oynar.



Tütsü yakılmadan önce büyü yapılan yeri iyicene süpürmek ve suyla silip temizlemek gerekir.Suya bir miktar sirke katılması daha iyi netice verir.

Tütsüler gece vakti asla yapılmamalıdır bu vakitlerde yapılan tütsüler büyü bozmak yerine aksi etki yapar tütsü yapılan yere geri varlıklar ve cinlerin gelmesine sebep olur.

Tütsünün yapılacağı saatler güneşin doğması ile batması arasında olan saatlerdir.

Akrep tütsüsü

Bir akrep bulunup öldürülür.Akrep bir kutuya konur saklanır.Akrepten bir parça koparılıp yakılarak bununla ev ve büyülü kişi tütsülenir.Akrebin yedi parçaya bölünerek yedi gün tütsü yapılması tafsiye olunur.Akrep tütsüsü çok faydalı ve büyü bozmada yardımcı bir tütsü cinsidir.Ayrıca nazara karşı da evi ve ev halkını korur.

Tuz tütsüsü.

Bir tutam tuz alınır büyülü kişinin veya nazara uğramış kişinin başının üzerinde üç defa dolaştırılıp ateşe atılır.Sonra büyülü kişi ve ev bununla tütsülenir.Çokca kullanılan bilinen bir tütsü türüdür.

Dükkan süprüntüsü tütsüsü.

Yedi dükkan dolaşılıp bunlar temizlenirken süpürülen sürprüntülerden birer tutam alınır. Bu süprüntüler ateşe atılarak etraf tütsülenir.Bu tütsü büyü bozma ve nazara karşı koruması yanında aynı zamanda bolluk,bereket,iş güç açılmasına yarayan bir tütsü türüdür.

Zeytin çekirdeği tütsüsü.

Bu tütsü türüde çok etkilidir zeytn çekirdekleri yakılır bununla ev ve büyülü kişi veya nazara uğramış kişi tütsülenir faydası çok çabuk kendini gösterir.Büyülü kimsenin giysilerini ve eşyalarını da tütsülemek gerekir.

Diğer tütsü türleri

Tütsü neredeyse akla gelebilecek çok şeyle yapılır.Mesela leylek pisliği,akrep ölüsü,dükkan süprüntüsü,şap bu örneklerin yüzlercesi binlercesi sıralanabilir..

SALATALIK BİBER TURŞUSU

(Çabuk)

MALZEMELER:

-Yarım kg. sivri biber

-10- 15 adet küçük salatalık

-1 baş sarımsak

-2 bardak sirke

-Yarım demet maydanoz

-Tuz (4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

1- Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir.

2- 9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.

3- Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır.

4- Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir.

5- Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.

6- Salatalık ve biber sararınca turşu olmuştur.

Ispanak Kavurması Tarifi Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Ispanak Kavurması Pişirmek Ispanak Kavurması Yapmak Ispanak Yemekleri


Ispanak Kavurması Tarifi  Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Ispanak Kavurması Pişirmek Ispanak Kavurması Yapmak Ispanak Yemekleri, Ispanak Kavurması Tarifleri, Ispanak Kavurması Nasıl Pişirilir, Ispanak Kavurması Oktay Usta Tarifleri, Ispanak Kavurması Malzemeleri.




Ispanak Kavurması Tarifi 

Malzemeleri


  • 2 kilogram ıspanak

  • 7 adet büyük soğan

  • 10 çorba kaşığı margarin

  • 2 bardak et suyu

  • 2 kahve kaşığı karabiber

  • 500 gram yoğurt

  • 5 diş sarımsak

  • Tuz

Yapılışı


Bir tencereye kökleri ayıklanmış ve iyice yıkanmış ıspanakları ve üstünü kapayacak kadar su koyun. Ispanakları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kıyarak bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye margarin ile küçük doğranmış soğanları koyun. Soğanları 5 dakika kavurun. Sonra bunlara 2 tatlı kaşığı tuz ile haşlanmış ıspanakları katın. Devamlı karıştırarak 20 dakika kavurun. 






Sonra ıspanaklara iki bardak et suyu ilave edin. Ispanaklar suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince 2 kahve kaşığı karabiber ilave edin ve tekrar karıştırın. Tabağa alarak üzerine çatalla çırpılmış ve dövülmüş sarımsak katılmış yoğurt dökün ve servis yapın.




Dantel tepsi örtüsü

BEBEK BATTANİYESİ














Bayan Takı Örnekleri 9





























Bayan Takı Örnekleri 19

Örgü Takı Boncuk Örnekleri,Knitting Bracelet Samples

Takı,Örgü,Örnekleri,Bileklik,Örnekleri,Küpe,Örnekleri,Bracelet Samples

Örgü,Takı,Tasarım,Bracelet,Samples,Earring Examples,Knitting


KUMPİR





MALZEMELER


İstediğiniz kadar patates

göz kararı sıvı yağı azcık tereyağı

1 bardak dolusu kaşarpeyniri

kornişon turşu

garnitür

zeytin

mısır

sosis,tuz

ketçap, mayonez

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp,kabuklarını soyduktan sonra ,bir kabın içinde kaşarın yarısı ve

yağla birlikte püre yapıyoruz..Borcama koyup,garnitürü üzerine döküyoruz .

Sosisi minik minik doğrayıp, az yağ ve salçayla soteliyoruz.Onuda ilave ediyoruz .

Kaşarın geri kalan kısmınıda serpip servis yapacağımıza yakın

15 dakika kadar fırınlıyoruz.Fırından çıkartınca dayanamayıp yumuluyoruz:)

Üzerine turşumuzu ve mısırlarımızı serpiyoruz ketçap ve

mayonezle afiyetle yiyiyoruz..

Ben dilimlerin ortasına hafif bir çukur yapıp, malzemeleri onun içine doldurdum .

Sizin paşa gönlünüz bilir, nasıl yapmak isterseniz ,ama, nefis bişi olduğu söyleyebilirim.

Denemeyenler denesinler lütfen..

Ev Usulü Baklava Oktay Usta Ev Usulü Baklava Tarifi Oktay Usta Ev Usulü Baklava Nasıl Yapılır Oktay Usta

Baklava Tarifi Oktay Usta, Ev Usulü Baklava Oktay Usta Ev Usulü Baklava Tarifi Oktay Usta Ev Usulü Baklava Nasıl YapılırOktay Usta, Ev Usulü Baklava Oktay Usta Tarifleri, Ev Usulü Baklava Tarifi Oktay Usta Tarifi,  Ev Usulü Baklava Nasıl Yapılıyor Oktay Usta, Ev Usulü Baklava Malzemeleri Oktay Usta,  Ev Usulü Baklava Yapmak İçin Gerekli Malzemeler Oktay Usta.

Ev Usulü Baklava Oktay Usta Tarifi

Malzemeleri


  • 2 adet yumurta

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 2 çorba kaşığı yoğurt

  • Yarım çay bardağı süt

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • Alabildiği kadar un

İç harcı için


  • 1 çorba kasesi ceviz içi

  • 200 gram margarin veya tereyağı

  • 1 paket mısır veya buğday nişastası

Şerbeti için


  • 7 su bardağı toz şeker

  • 6 su bardağı su

  • Yarım limon suyu

Ev usulü baklava tarifi


Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. 






Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. 






Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. 






Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. 






Şerbetini;  toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.

Bolero Örnekleri 13





























Bolero Örnekleri 13 Bolero Örnekleri,Bolero,Örnekleri,




Bolero Örnekleri 2