Monday, February 27, 2012

KUMPİR





MALZEMELER


İstediğiniz kadar patates

göz kararı sıvı yağı azcık tereyağı

1 bardak dolusu kaşarpeyniri

kornişon turşu

garnitür

zeytin

mısır

sosis,tuz

ketçap, mayonez

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp,kabuklarını soyduktan sonra ,bir kabın içinde kaşarın yarısı ve

yağla birlikte püre yapıyoruz..Borcama koyup,garnitürü üzerine döküyoruz .

Sosisi minik minik doğrayıp, az yağ ve salçayla soteliyoruz.Onuda ilave ediyoruz .

Kaşarın geri kalan kısmınıda serpip servis yapacağımıza yakın

15 dakika kadar fırınlıyoruz.Fırından çıkartınca dayanamayıp yumuluyoruz:)

Üzerine turşumuzu ve mısırlarımızı serpiyoruz ketçap ve

mayonezle afiyetle yiyiyoruz..

Ben dilimlerin ortasına hafif bir çukur yapıp, malzemeleri onun içine doldurdum .

Sizin paşa gönlünüz bilir, nasıl yapmak isterseniz ,ama, nefis bişi olduğu söyleyebilirim.

Denemeyenler denesinler lütfen..

No comments:

Post a Comment