Saturday, September 1, 2012

Kütahya Köftesi Tarifi













Kütahya Köftesi


MALZEMELER

2 Çorba Kasigi Tarhana

2 Çorba Kasigi Kiyma

1 Çay Bardagi Bulgur

1 Çay Kasigi Karabiber

Yeterli Miktarda Tuz

1 Tatli Kasigi Kirmizibiber

1 Çay Kasigi Nane

1 Çorba Kasigi Tereyag

1 Kase Yogurt

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak 2 çorba kasigi tarhanayi bir miktar ilik suyla islatin.

Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardagi bulguru ekleyin. Bulgurlar sisene

kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananin içine 2

çorba kasigi kiyma, 1 çay kasigi karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.

Malzemeleri yogurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket

büyüklügünde parçalar alip, köfteler yapin. Tencereye 3 su bardagi su

koyun. Su kaynayinca köfteleri içine atin. Üzerine 1 kase yogurdu dökün.

1 çorba kasigi tereyagini tavada eritin. 1 tatli kasigi kirmizibiberi ve 1 çay

kasigi naneyi içine atin. Karistirip köftelerin üzerine dökün

No comments:

Post a Comment