Friday, September 14, 2012

Pırasalı Börek Tarifi




Pırasalı börek tarifi için hazır yufka ve 1 kilo pırasa kullanabilirsiniz. Biz pırasayı tek başına kullanıyoruz ama siz isterseniz 2 adet kuru soğanda ekleyebilirsiniz.

Gerekli malzemeler:

1 kilo pırasa

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 paket hazır yufka

100 gram tereyağ (eritilmiş)

2 adet yumurtanın sarısı

1 çay kaşığı tuz

Yarım su bardağı yoğurt








Pırasalı börek tarifi:

Pırasaları yıkayın ve bir parmak kalınlığında doğrayın.

Çok az sıvı yağ ile pırasaları teflon tavada soteleyin.

Ocaktan almadan bir dakika önce tuz ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın .

Sotelediğiniz pırasayı ocakta alın.

Fırın tepsisini yağlayın.

Yufkanın birini mutfak tezgahına serin ve üzerine yoğurt dökerek yayın.

Ardından pırasalı harçtan bir miktar koyun ve yufkayı rulo halinde sarın.

Diğer bütün yufkaları aynı şekilde sarın.

Rulo pırasalı börekleri fırın tepsisini dizin ve üzerini eritilmiş tereyağ ile sıvayın.

Ardından sadece yumurta sarılarını sürün.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve pırasalı böreği fırına sürün.

Üzeri iyice kızarana kadar pırasalı böreği pişirin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment