Saturday, July 14, 2012

Foto Safari Ödülleri Sahiplerini Buldu..

Nallıhan Kuş Cennetinde Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) tarafından 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 3. Foto Safari yarışma fotoğrafları Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.


Doğal güzellikleri; insanı büyüleyen 200’e yakın kuş türünü ve binlerce kuşu içinde barındıran Nallıhan Kuş Cenneti yarışmaya katılanları adeta büyüledi. Burayı şimdiye kadar görmeyenler Ankara’ya en yakın mesafedeki doğa harikasını görünce adeta şaşkınlık yaşadılar.


Seçici Kurul, Nallıhan Kuş Cennetinde yarışmacıların çektiği birbirinden ilginç ve doyumsuz güzellikteki onlarca fotoğrafın en iyilerini seçmekte epey zorlandı.


10 Temmuzda toplanan Seçici Kurulda; Doğa ve Çevre Koruma konusunda ülkemize önemli hizmetleri olan Adnan Ataç (FSK), Ahmet Tek (Anadolu Ajans), Beyhan Aslan (TÜKÇEV), İlker Şahin (TFSF), Kamil Üçbaş (Av Doğa Dergisi), Melih Özbek (AFSAD), Mustafa Akıncıoğlu (Doğa Koruma Milli Parklar), Osman Erdem (Doğa Araştırmaları Derneği), Tansu Gürpınar (Doğa Duayeni) görev aldı.


Yarışmada ödül alan fotoğraflar ve sahipleri;



Ayrıca 42 fotoğraf ise sergilenmeye uygun bulundu. Toplam 50 fotoğrafın seçildiği yarışmada derece alan bu fotoğraflar kış aylarında Ankara ve Nallıhan’da sergilenerek doğaseverlerin beğenisine sunulacak.


Ödül alan ve sergilenecek eserler Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nın resmi web sitesinden izlenebilecek.


1. Fotoğrafa 2000, 2. Fotoğrafa 1500, 3. Fotoğrafa 1000, Mansiyonlara 500’er TL, 42 adet sergilenmeye değer bulunan fotoğrafa ise Nallıhan İpek İğne oyası hediye edilecek.


Avcılığın fotoğraf ile yapılmasını özendirmek amacıyla yapılan Foto Safari; Fotoğraf Avcıları Rastgele adıyla ülkemizde ilk kez 1997 yılında Nallıhan Kuş Cennetinde Nevzat Ceylan’ın Milli Parklar Genel Müdürü olduğu dönemde gerçekleştirilmişti.


Yine aynı isimle yine aynı yerde 2. Foto Safari 2005 yılında Nevzat Ceylan’ın başkanı olduğu Doğa Koruma Vakfıtarafından organize edilmişti.


Genel sekreterliğini Nevzat Ceylan’ın yaptığı Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) tarafından düzenlenen 3. Foto Safari yarışmasını Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü destekledi ve Nallıhan Yerel Yönetimleri ile sivil toplum kuruluşları katkıda bulundu.


Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan; “ Ülkemizde gün geçtikçe insan baskısı il yaşam alanları daraltılan yaban hayatına ve yaban hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Sulak alanların kurutulması çevreye ve doğaya yapılan müdahaleler, bilinçsiz avcılık özellikle kuş varlığımızı önemli oranda etkilemektedir. Bilinçsiz avcılığı önlemek ve avcılığın fotoğraf ile yapılmasını teşvik etmek amacıyla Nallıhan Kuş Cennetinde düzenlediğimiz foto safari türü etkinlikleri, tüm ülke safhasında yaparak toplumu bilinçlendirmek en büyük arzumuzdur “ dedi.


Sergi fotoğrafları http://www.tukcev.org.tr/haberler.php?id=1071 internet sitesinden izlenebilir.


 

No comments:

Post a Comment