Monday, August 27, 2012

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Yarım kg taze fasulye1 adet orta boy soğan1-2 adet domates1 adet biber1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberTuz1,5 çay kaşığı şekerYarım çay bardağı zeytinyağı




Fasulyelerin kılçığı ayıklanarak 4 cm uzunluğunda doğranır ve yıkanır. Domatesler soyularak minik küpler halinde doğranır. Biberler yemeklik doğranır. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve biberler kavrulur. Üzerine salça, toz biber, tuz ve şeker eklenir. Karıştırılır. Ardından domatesler ve fasulyeler eklenir. 1,5 su bardağı su eklenerek bir kere karıştırılır ve kapağı kapatılır. Kaynayınca kısık ateşte yaklaşık 45 dk pişirilir. Fasulyenin cinsine göre pişirme süresi değişebilir. Ara sıra kontrol ediniz.



Kategoriler: Sizden Gelen Tarifler, Zeytinyağlı Tarifler Etiketler: domates, fasulye, salça, şeker, soğan, zeytinyağı

No comments:

Post a Comment